Indulunk...

A kóser csók


Drága kisunokám, itt nem lesz leszbikus esküvő egy német sikszével, érted!
Amikor két izraeli nő beleszeret egy német nőbe, illetve egy palesztin férfiba, káosz üti fel a fejét. Maria Németországból Tel-Avivba utazik, és amikor megérkezik szerelme, Shira lakásába, egy, a lánykérést illető aprócska ballépés mitikus méreteket öltő romantikus utazássá terebélyesedik. Találkozásukat követően mindkettőjük családja a közös, ám eltérően megélt történelmi múlt és a kétségbeejtő közös jövő kilátásai között kezd vergődni, és közben a másik szerelmespár is szembesül egy olyan töréssel, amelyet csak a romantika hidalhat át. És ekkor megérkezik Shira könyörtelen, független, komisz nagyanyja, Berta, hogy a végsőkig próbára tegye a szeretet és a konfliktuskezelés határait. Hogy alakul a szerelmesek sorsa, akik nem illenek össze, de mégis összetartoznak?

 

??Élet a hüpén túl: macesz és sonka egy asztalon
A Kóser csók c. film után egy izgalmas beszélgetést tartunk, ahol kulcstémánk a vegyes házasságok és az izraeli-magyar több kultúrájú családok lesz.
Résztvevők: Szél Dávid pszichológus szakértő, Kőszegi Juci, az Izraeli Kulturális Intézet munkatársa és Marodi Nikol, a Lauder Javne Zsidó Közösségi iskola diákja, a Sahar program madrichja.
A program az Izraeli Kulturális Intézetben (1061 Budapest, Paulay Ede u. 1.) zajlik, a belépés oltási igazolványhoz, vagy 72 óránál nem régebbi PCR teszthez kötött.

Vetítések, jegyvásárlás

November 25. csütörtök 19:00 – Puskin, Amarcord

November 27. szombat, 17:15 – Művész, Chaplin

Eredeti cím

Kiss Me Before It Blows Up

Gyártás

Németország, Izrael, 2020

Információ

német-izraeli vígjáték, angol, német, héber, arab nyelven magyar felirattal, 101 perc

Rendező

Shirel Peleg

Szereplők

Moran Rosenblatt, Luise Wolfram, Rivka Michaeli