Indulunk...

Zsidó Budapest 150 - Apa

Budapest 150-ik születésnapján Erzsébetváros büszkén mutatja be a zsidó Budapestet. Azt a negyedet, amely évszázadokon átível, folytonosan fejlődik, változik, ma valójában már nem létezik, és mégis van. Sőt, élőbb, színesebb, mint akár évtizedekkel ezelőtt, és egyre izgalmasabb!
Ezért mi, a Bálint Ház is büszkén csatlakozunk ehhez az ünnepi rendezvénysorozathoz a ZsiFi keretében, budapesti és zsidó témájú magyar filmklasszikusok vetítésével. A filmek után beszélgetések lesznek az alkotókkal.

APA “Egy hit naplója” 

Takó doktor 1945-ben, Budapest ostromakor vesztette életét. Kisfia igen kevés személyes élményre emlékszik vele kapcsolatban, de használati tárgyaira, a bőrkabátra, szemüvegre, órára féltő gonddal vigyáz. A kisdiák képzeletében az apa lassanként legendás alakká nő, akinek tetteit mindig újabb élménnyel gazdagítja, színezi. A fiatalemberré serdült Takót még mindig az apa hősiességében való hite segíti át az akadályokon. Egyetemi évfolyamtársával, Annival kezdődő kapcsolata készteti végül arra, hogy véget vessen a legendának. Belátja, hogy saját harcait magának kell megvívnia. 

A vetítés után beszélget: Szabó István, rende 

Helyszín: Art + Cinema,1074 Budapest, Erzsébet krt. 39.

Jegyvásárlás

November 24. péntek 18:00, Art + Cinema

Eredeti cím

Apa

Gyártás

Magyarország, 1966

Információ

Magyar dráma | magyar nyelven, angol felirattal | 88 perc

Rendező

Szabó István

Szereplők

Bálint András, Gábor Miklós, Erdélyi Dániel, Tolnay Klári, Sólyom Katalin

⭐ ⭐ ⭐

A filmalkotást biztosította a Nemzeti Filmintézet Köszhasznú Nonprofit Zrt.