Indulunk...

„Aki egy életet megment,
az egész világot menti meg.”

/Talmud/

Premier előtti zártkörű vetítés.

Kedves Barátaink és Tisztelt Vendégeink!

Az ENSZ Holokauszt Emléknap alkalmából szeretettel meghívunk benneteket egy különleges premier előtti vetítésre, ahol együtt emlékezünk azokra, akik az emberiség történetének sötét időszakában áldozatul estek.

• Filmvetítés: Egy élet / One Life, Anthony Hopkins főszereplésével

• Időpont: január 27. szombat, 19:00 óra

• Helyszín: Cinema City Aréna [Budapest, Aréna Plaza bevásárlóközpont, Kerepesi út 9, 1087]

Ez a film egy kivételes alkotás, amely mélyen érinti a nézőt, és felkavarja az emlékezetünket a múlt eseményeivel. Anthony Hopkins lenyűgöző alakításával tiszteleg a túlélők, hősök és azok emlékének, akik a szörnyűségek közepette megmutatták az emberi kitartást és a reményt.

A vetítést követően lehetőség nyílik beszélgetésre és gondolatcserére, hogy együtt erősíthessük az emlékezés fontosságát, és hozzájárulhassunk a soha többé nem ismétlődő történelemhez.

Kérjük, jelezzétek részvételi szándékotokat a info@zsifi.org címen január 25. csütörtök 18:00-ig. (A visszaigazolások január 26. péntek napközben küldjük ki.)

Köszönjük, hogy együtt emlékezünk és tiszteletteljesen megőrizzük a múlt emlékét.

Üdvözlettel,

Kenesei Marcell

A One Life egy igaz történetet mesél el Sir Nicholas “Nicky” Wintonról, a Hopkins által alakított fiatal londoni brókerről, aki a második világháborút megelőző hónapokban 669 gyermeket mentett meg a náciktól. Nicky 1938 decemberében Prágába látogatott, ahol a nácik németországi és ausztriai térnyerése elől menekülő családokkal találkozott, akik kétségbeejtő körülmények között, szűkös búvóhelyeken és élelem nélkül, a náci invázió veszélye alatt éltek. Azonnal rájött, hogy versenyt kell futnia az idővel: hány gyermeket tud megmenteni azelőtt, hogy lezárnák a határokat? Ötven évvel később, 1988-ban járunk, és Nickyt kísérti azoknak a gyerekeknek a sorsa, akiket nem tudott biztonságba helyezni Angliában; folyamatosan magát hibáztatja, hogy mért nem tett többet a megmenetésükért. Csak akkor kezd végre megbékélni a bűntudattal és a gyásszal, amelyet öt évtizeden át hordozott magában, amikor a BBC televízió élő adásában, az Ez az élet! című műsorban megismerkedik néhány általa megmentett gyermekkel, akik azóta neki köszönhetően felnőttek.

amerikai életrajzi dráma, 110 perc, 2023
angol nyelven, magyar felirattal

Rendező: James Hawes
Forgatókönyvíró: Lucinda CoxonNick Drake
Ország: Egyesült Királyság
Premier (HU): 2024.02.15.
Forgalmazó: Forum Hungary

A vetítés szervezői: Az Élet Menete Alapítvány, Bálint Ház, Izrael Állam Nagykövetsége, MAZSIHISZ, MAZS Alapítvány