Indulunk...

9 év, 9 hónap, 9 film

A Zsidó és Izraeli Filmfesztivál, közismert nevén a ZsiFi idén ünnepli 10-ik születésnapját. Ez alkalomból szervezője, a JCC Budapest–Bálint Ház úgy döntött, az ünneplést kiterjeszti egész évre, és filmklub jelleggel bemutatja a fesztivál elmúlt 9 évének legnagyobb közönségsikereit.

A 10. jubileumi ZsiFiről pedig Kenesei Marcell, a főszervező JCC Budapest – Bálint Ház igazgatója a novemberi időponton kívül annyit árult el, hogy nagyobb és izgalmasabb lesz minden eddig év fesztiváljánál, méltón a kerek évfordulóhoz. „Reméljük, addigra visszatér az élet a rendes kerékvágásba, és a mozirajongók pattogatott kukoricával a kezükben, utcai ruhában élvezhetik a filmeket a mozikban – ha úgy akarják”.

Hajnali ígéret (La promesse de l'aube)

Francia. Zsidó. Anya. (nem könnyű kombináció)

2019-es  ZsiFi közönségdíjas filmje.

“Nem szabadna, hogy bárki ennyire szeressen. Még az édesanyád sem” – véli a film főhőse. Romain Gary, a legismertebb XX. századi francia író életéről készült filmben központi szerepet kap az édesanyjával való kapcsolata, aki szinte belekényszerítette sikereibe. A hat nyelven beszélő, litván zsidó családba született Gary katonai és diplomáciai karrierje mellett az irodalom zseniális rosszfiújaként tette le a névjegyét – a film a múlt század grandiózus történelmi díszletei előtt, lebilincselően egyedi látványvilággal mutatja be az életét.

2021. október 22., péntek 20:00

KINO CAFE MOZI

EREDETI CÍM

La promesse de l’aube / Promise at Dwan

GYÁRTÁS

2017, francia filmdráma

INFORMÁCIÓ

131 perc | Francia nyelven, magyar felirattal

RENDEZŐ

Eric Barbier

SZEREPLŐK

Pierre Niney, Charlotte Gainsbourg, Didier Bourdon