Több mint 4 ezren a 6. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon


2017. december 6.

A vasárnap zárult filmfesztivál a zsidó kultúrát bemutató nemzetközi és izraeli filmtermés legjobbjait vonultatta fel az elmúlt évekből a Puskin és a Művész mozikban. Most először Debrecen, Pécs, Kecskemét és Szeged is csatlakozott a fesztiválhoz.

Az elmúlt években egyre több érdeklődőt vonzó Budapesti Zsidó Filmfesztivál és a szintén népszerű Izraeli Filmhét szervezői az idei évben döntöttek a közös folytatás mellett: az idei “ZSIFI” – mely a tematikus filmfesztiválok között kiemelkedő, több mint 86%-os látogatottsággal (A 38 vetítésből 19 teltházzal ment.) zárt – a két, eddig külön működő rendezvény évtizedes tradícióit egyesítette.

A fesztivál közönségdíjas filmje a német Sam Garbarski 2017-es rendezése a Volt egyszer egy Németország (Es war einmal in Deutschland…) lett.

A fesztivál egyik kísérőprogjaként Tilla, Főzelékes Feri és a közönség Budapest legjobb hummuszát kereste: a nyilvános kóstoló alapján az első helyet a Dobrumba étterem hummusza nyerte el, a Közel-Keleten gyakorlatilag intézményként működő étel Budapesti toplistájának második helyére pedig a Hummusbar és a Fannan került.

Kisorsoltuk a “közönségszavazás” résztvevői között pár nyereményt, többek között egy Izraelbe szóló repülőjegyet: részletek itt.