Séták a Hosszúlépéssel


*Köszönjük! A Hosszúlépés. Járunk? sétái 10 perc alatt beteltek! A IV. Budapesti Zsidó Filmfesztivál részletes programja:http://www.zsifi.org/

Posted by Zsidó Filmfesztivál on Monday, November 16, 2015


A sétákon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációt igényel. A csoportok maximális létszáma 25 fő. Jelentkezni november 16-án 14:00 órától lehet.
Regisztráció:  http://www.hosszulepes.org/zsifi/

Hollywood Budapesten

A híres forgatási helyszíneket bejáró sétán az állandósuló budapesti filmforgatások hollywood_nagy1és az idelátogató világsztárok nyomába eredünk. Vajon milyennek látták a hírességek fővárosunkat? Freddie Mercury például meg akarta venni és lakhatóvá alakítani a Parlamentet 1986-os látogatásakor, Woody Allen pedig Európa legszebbjének kiáltotta ki az Operaházat (igaz, filmjében az 1812-es Szentpétervári Operát alakítja). Miért válik be fővárosunk romos Kelet-Berlinnek éppúgy, mint ragyogó Párizsnak?

Időtartam: 2 óra. Fizikai nehézség: könnyen teljesíthető.

IDŐPONTOK:

  • november 20. péntek 14:00 – TELTHÁZ,
  • november 21. szombat 14:00 – TELTHÁZ,
  • november 22. vasárnap 14:00 – TELTHÁZ

Rejtett zsinagógák

rejtett3A világszerte híres Dohány és Rumbach utcai zsinagógák árnyékában számos kisebb, alig ismert zsidó imaház található Budapest történelmi zsidónegyedében. Sétánk során ezek közül keressük fel a legjellegzetesebbeket, napjainkban működőket és azóta átalakítottakat is. Megismerkedünk Budapest egyetlen ortodox magánzsinagógájával és a bérkocsisok imaházával is, majd túránkat az egyik legújabb kulturális térben zárjuk, ahol a zsidó hagyományokra alapozva hoztak létre egy multikulturális befogadó helyet.

Időtartam: 2 óra. Fizikai nehézség: könnyen teljesíthető.

IDŐPONTOK:

  • november 22. vasárnap 11:00 – TELTHÁZ